4 продукти, які допоможуть вам знизити рівень холестерину

Високий рівень холестерину – це один з найпоширеніших факторів ризику інфаркту. Ви можете знизити його рівень за допомогою змін у харчуванні, зменшивши споживання насичених жирів і включивши в раціон більше корисних для серця продуктів, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Ось кілька продуктів, які допоможуть вам знизити рівень холестерину у крові та зменшити ризик серцевого нападу:

Інжир. Дослідження на тваринах показали, що при вживанні екстракту листя інжиру знижується рівень загального холестерину та тригліцеридів у крові, а також підвищується рівень “хорошого” холестерину ЛПВЩ.

Однак у п’ятитижневому дослідженні, проведеному на 83 людях з високим рівнем холестерину ЛПНЩ, науковці відзначили, що у тих, хто щодня додавав до свого раціону близько 14 сушених інжирів (120 грамів), не змінився рівень холестерину в крові, порівняно з контрольною групою.

Потрібно більше досліджень на людях, щоб краще зрозуміти взаємозв’язок між інжиром та здоров’ям серця.

Горіхи. Деякі горіхи, такі як мигдаль, пекан, волоські, фісташки та горіхи макадамії, можуть знизити рівень холестерину ЛПНЩ.

Дослідження показують, що вживання деревних горіхів допомагає знизити рівні кров’яного тиску та запалення. Крім того, вони сприяють зниженню рівня холестерину.

Нещодавнє дослідження показало, що раціон, який включає волоські горіхи, допомагає знизити ризик серцевих ускладнень у людей, які пережили серцевий напад. Однак пам’ятайте – всі горіхи дуже калорійні, тому намагайтесь ними не зловживати.

Апельсиновий сік. Встановлено, що апельсиновий сік підвищує рівень “хорошого” холестерину у людей, які мають високий загальний рівень холестерину. Також він допомагає знизити рівень артеріального тиску, що робить його ідеальним продуктом для зміцнення здоров’я серця. Огляд 19 досліджень показав, що вживання фруктового соку ефективно знижує діастолічний артеріальний тиск (нижній показник артеріального тиску) у дорослих.

Авокадо. Авокадо походить із Центральної та Південної Америки, його також називають масляною грушею. Авокадо має величезну поживну цінність, зокрема в ньому міститься вітамін Е, калій, ніацин, мононенасичені жири та розчинна клітковина.

Авокадо – це ідеальний продукт для сніданку, який забезпечить вас корисними мінералами, як залізо та мідь, а також фолатами і вітамінами групи В.

Опубліковані в журналі Американської асоціації серця, дослідження показують, що мононенасичені жири, які містяться в авокадо, допомагають захиститись від серцевих захворювань.

Поділись


Новини партнерів