5 здорових закусок для тих, хто змушений уникати глютену

Глютен – це білок, який міститься у пшениці та інших зернових. Деякі люди відчувають побічні ефекти після його споживання. Це можуть бути ті, хто страждає на целіакію, алергію на пшеницю та мають схильність до целіакії. Їм варто виключити глютен з раціону, що може бути куди складніше, ніж здається на перший погляд, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Якщо вам доводиться уникати глютену, ви знаєте, як важко буває підібрати закуски, які б його не містили. Ось декілька варіантів, які можуть прийти вам на допомогу:

Фрукти. Фрукти багаті на поживні речовини і сприяють зниженню ваги. Найбільш корисними є сезонні фрукти, які ростуть у вашій місцевості. Вони забезпечать вас найбільшою кількістю вітамінів і мінералів. Жоден фрукт не містить глютену, тому можете сміливо їсти їх між основними прийомами їжі.

Мікс горіхів, насіння та сухофруктів. Ці продукти також не містять глютену у природному вигляді. Ви можете придбати готову суміш у супермаркеті, або ж приготувати її самостійно на свій смак. Жменя такого міксу допоможе вам вгамувати голод та зменшити споживання калорій протягом дня.

Овочі. Овочі, як і фрукти, не містять глютену. Ви можете обрати для перекусу хрусткі овочі на кшталт болгарського перцю і приготувати до них смачний соус. Цей варіант ідеально підійде тим, хто шукає варіант здорової низькокалорійної закуски, яка б не містила глютену.

Йогурт. Більшість варіантів йогурту глютену не містить. Ви можете перевірити склад на етикетці, або ж приготувати домашній йогурт із готової закваски. Якщо ви стежите за своєю вагою, то, купуючи готові йогурти, уникайте наповнювачів і ароматизаторів. Натомість, ви можете самостійно додати до них фрукти та горіхи.

Попкорн. Кукурудза – це безглютенове зерно. Тому попкорн є абсолютно безпечною закускою для людей із целіакією. Але намагайтесь обирати здорові варіанти попкорну без ароматизаторів. Краще самостійно додати до нього трохи масла та солі.

Поділись


Новини партнерів