Чому варто включити до раціону гранат

Гранат – це не лише смачний фрукт незвичайної форми, а і багате джерело антиоксидантів та вітамінів А, С і Е. Регулярне вживання гранатів допоможе зміцнити ваше здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Ось 6 корисних властивостей граната, які точно змусять вас включити його у свій раціон:

Гранат зміцнює кістки. Високий вміст флавоноїдів дозволяє гранату запобігати втраті кісткової маси і зниженню щільності кісткової тканини. Також флавоноїди мають протизапальні властивості, які допомагають їм зменшувати ризик пошкоджень хрящів та артрозу. Більше того, дослідження, опубліковане в Journal of Nutrition, дозволяє припустити, що екстракт граната може блокувати ферменти, які відповідають за пошкодження суглобів у людей з остеоартритом.

Гранат знімає стрес. Відомо, що гранат зменшує окислювальний стрес в організмі, але крім цього він також може допомогти зменшити рівень психологічного стресу. Дослідження, проведене Університетом Королеви Маргарет, показало, що люди, які регулярно вживають гранатовий сік, мають нижчий рівень кортизолу в організмі.

Гранат зміцнює імунітет. Гранат багатий на вітамін С та інші антиоксиданти, що робить його ідеальним продуктом для зміцнення імунітету. Вітамін С сприяє збільшенню кількості антитіл, що в свою чергу, допомагає організму боротися з хвороботворними мікроорганізмами.

Гранат сприяє здоровому травленню. Гранат – це відмінне джерело клітковини. Всі ми знаємо, на скільки клітковина важлива для травної системи. Вона сприяє покращенню травлення та полегшує виведення відходів з організму.

Гранат покращує пам’ять. У дослідженні, опублікованому в журналі Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, було виявлено, що вживання двох грамів екстракту граната на добу може запобігти погіршенню пам’яті. Інше дослідження показало, що споживання близько 250 мл гранатового соку на день може посилити зір та вербальну пам’ять.

Гранат зміцнює здоров’я серця. Доведено, що гранат знижує артеріальний тиск. В дослідженні, опублікованому в журналі Phytotherapy Research, учасники вживали близько 150 мл гранатового соку щодня протягом двох тижнів. Через два тижні вчені зафіксували в них помітне зниження артеріального тиску. Як відомо, високий кров’яний тиск є одним з факторів ризику хвороб серця, тому вживання граната допомагає зменшити імовірність їх розвитку.

Поділись


Новини партнерів