Дієтологи розказали, чи справді вживання напоїв під час їжі викликає збільшення ваги

Не пийте воду під час їжі або одразу після неї, це може призвести до збільшення ваги. Як часто ви чули такі настанови? Схуднення оповите безліччю подібних міфів. Заглиблюючись у них, ми часто забуваємо, що їжу необхідно розглядати як те, що може нас наситити, дати нам сили та зміцнити здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Дієтолог Іші Хосла каже, що хоча багато людей уникають одночасного споживання їжі та води через можливість збільшення ваги та виникнення проблем із травленням. Але насправді цього робити не потрібно. Головне – пити помірковано. Вона додає, що запивання їжі великою кількістю води, охолоджених напоїв чи газованої води справді може пригнічувати секрецію шлункового соку, що негативно позначається на травленні.

Дієтолог Мугдха Прадхан, каже, що вживання напоїв під час їжі не шкодить, але все, безумовно, залежить від того, які напої ви обираєте. Вона рекомендує вживати чисту питну воду, додаючи за смаком шматочки імбиру, лимону або листочки м’яти.

Доктор Хосла погоджується з нею. Вона каже, що також чудово підійдуть для споживання з їжею склянка чистої води кімнатної температури або зелений чай. А додавання лимонного соку до напою допоможе збільшити споживання вітаміну С та покращити засвоєння заліза і кальцію з їжі.

Таким чином, можна зробити висновок, що вживання напоїв під час їжі не тільки не шкодить, а і може бути корисним. Головне – підійти до вибору напою з розумом.

Поділись


Новини партнерів