5 домашніх засобів, які швидко полегшать зубний біль

Якщо ви колись страждали від зубного болю, ви знаєте, на скільки він може бути надокучливим. Він може виникнути абсолютно раптово і вивести людину з рівноваги. Не завжди є можливість одразу ж звернутись до стоматолога, тому доводиться використовувати домашні засоби для полегшення зубного болю, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось 5 простих способів швидко позбутись зубного болю:

Полоскання водою з морською сіллю. Це перший засіб від зубного болю, що спадає на думку більшості. Вода з сіллю допоможе видалити частинки їжі, які могли застрягти між зубами, зменшити запалення та прискорити загоєння будь-яких ранок, які можуть бути в порожнині рота. Змішайте 1/2 чайної ложки солі у склянці теплої води та використовуйте як засіб для полоскання рота.

Полоскання перекисом водню. Це також може допомогти полегшити біль та запалення. Крім того, перекис водню вбиває бактерії, допомагає видалити наліт і зменшити кровоточивість ясен. Не забудьте, що перекис водню потрібно розбавити. Змішайте 3% перекис водню з водою у рівних пропорціях. Пам’ятайте, його не можна ковтати.

Чай з перцевої м’яти. М’ята допомагає зменшити біль та заспокоїти чутливі ясна. Ви можете взяти використаний пакетик м’ятного чаю і дати йому охолонути. Потім прикладіть його до зуба, який болить. Можна навіть перед цим покласти пакетик в морозилку на кілька хвилин.

Часник. Часник має антибактеріальні властивості, тому допомагає знищити бактерії, які утворюють наліт на зубах, а також знімає біль. Подрібніть зубчик часнику і приготуйте з нього пасту, або просто з’їжте його.

Гвоздика. Олія гвоздики може ефективно знеболити біль і зменшити запалення. Річ у тім, що гвоздика містить євгенол, який є природним антисептиком. Нанесіть кілька крапель олії гвоздики на ватний диск і прикладіть до ураженої ділянки. Не забудьте перед цим розбавити олію гвоздики олією-носієм, наприклад, оливковою або соняшниковою.

Поділись


Новини партнерів