Що може бути причиною болю в шиї та як його лікувати

Біль у шиї може виникнути в будь-кого. Зараз болі в шиї стали дуже поширеними через повсюдну залежність від смартфонів та інших пристроїв. Сильний біль може суттєво ускладнити виконання повсякденних завдань, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Незначні болі в шиї, спричинені сидячим способом життя, можна контролювати за допомогою фізичних вправ. Але якщо біль дуже сильний, варто звернутись по медичну допомогу. Ось, з яких причин ваша шия може боліти:

Надмірне та надто тривале напруження м’язів. Воно може бути викликане довгим сидінням в одній позі, неправильний вибір подушки чи неправильне виконання певних вправ.

Травми шиї або зони навколо неї теж можуть викликати біль. Зрозуміти, на скільки серйозною є ваша травма, вам допоможе лікар.

Можуть бути причиною болю в шиї і інші причини, як здавлювання нервів, ревматоїдний артрит, остеопороз, менінгіт або зношеність суглобів.

Найпростіший і найдоступніший спосіб полегшення болю в шиї – це вправи. Покрутіть трохи шиєю, щоб зменшити біль та скутість.

Можна також охолодити ділянку, яка болить, за допомогою компресу з льоду. Особливо ефективний такий метод зменшення болю після травм, але перед тим, як застосовувати його, слід порадитись із лікарем.

Крім того, зняти напругу та усунути біль у шиї може курс масажу, якщо вони викликані тривалою роботою за комп’ютером.

Також варто підібрати правильну подушку, спати у зручній для вас позі та підтримувати правильну поставу.

Поділись


Новини партнерів