Як зрозуміти, що вам загрожує артроз

Організм людини включає 206 кісток. Вони не лише служать жорстким каркасом для нашого тіла, а і мають велике значення для підтримки рівноваги, вироблення нових клітин та інших функцій організму. Однак, кістки можуть вражатись різними хворобами, які ослаблюють їх та роблять більш ламкими, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Однією з хвороб, які впливають на кістки, є артрит. Це запалення та набряк одного або кількох суглобів в організмі. Артрит – це загальний термін, яким позначають більш, ніж 100 станів, які вражають суглоби, тканини навколо них та сполучну тканину.

Симптоми та лікування артриту залежать від типу захворювання. Найпоширенішим видом артриту, яким страждає більшість людей, є артроз.

Від артрозу страждають мільйони людей у всьому світі. Він з’являється, коли хрящ, який амортизує тертя та захищає кінці наших кісток, зношується. Остеоартроз може пошкодити будь-який суглоб, але найчастіше він вражає суглоби у ваших руках, колінах, стегнах та хребті.

Симптоми артрозу розвиваються повільно і мають тенденцію посилюватись з часом. До них належать біль під час руху, ригідність суглобів, підвищена чутливість, втрата гнучкості та рухливості, випадання та пошкодження суглобів, набряки, тощо.

Вважається, що артроз – це хвороба “зношування”. Тобто з часом ми зношуємо наші суглоби і хрящ між кістками повільно стоншується.

Факторами ризику артрозу є вік (частіше на нього страждають літні люди), стать (жінки перед ним більш вразливі), ожиріння, травми суглобів, генетична схильність, кісткові деформації та хвороби, пов’язані з метаболізмом.

Поділись


Новини партнерів