Який квітковий чай може допомогти вам знизити тиск

Високий кров’яний тиск не має помітних симптомів, тому його показники потрібно регулярно вимірювати. Нормальні показники артеріального тиску коливаються від 90/60мм рт.ст. до 140/90мм рт.ст. Якщо показники кров’яного тиску перевищують 140/90мм рт.ст., у вас може бути гіпертонія, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Знизити рівень артеріального тиску можуть деякі продукти харчування. Наприклад, чай з гібіскусу. Він відомий своїм терпким смаком, тим, що його можна заливати як гарячою, так і холодною водою, а також високим вмістом антиоксидантів.

Науково-дослідний центр з питань харчування людини при Університеті Тафтса, Бостон, США, дослідив антигіпертензивну дію чаю з гібіскусу. В дослідженні взяли участь 65 дорослих людей віком від 30 до 70 років. Всі вони мали передгіпертонічний стан, або ж легку форму гіпертонії.

Піддослідні не вживали ліків для зниження тиску. Випадковим чином їх розділили на дві групи – одна протягом 6 тижнів тричі на день вживала 240 мл чаю з гібіскусу, а інша – таку ж кількість плацебо.

Показники артеріального тиску вимірювали на початку дослідження та наприкінці кожного тижня експерименту. До шостого тижня показники артеріального тиску в групі, яка пила чай з гібіскусу, суттєво знизився, порівняно з показниками групи, яка приймала плацебо.

Цікаво, що найкращу реакцію на чай з гібіскусу продемонстрували як раз ті учасники, які на початку дослідження мали високі показники кров’яного тиску.

Спираючись на цей експеримент, науковці з Університету медичних наук, що в Ірані, провели огляд попередніх досліджень впливу чаю з гібіскусу на показники кров’яного тиску.

Вони відзначили, що ця рослина багата на органічні кислоти, поліфеноли, антоціани та полісахариди, які дуже корисні для серцево-судинної системи.

Науковці оглянули 5 досліджень, в яких загалом взяли участь 390 людей. Всі дослідження продемонстрували, що чай з гібіскусу ефективно знижує кров’яний тиск, порівняно з плацебо.

Поділись


Новини партнерів