Молоко проти рослинних аналогів: який варіант корисніший

Молоко – це важлива частина нашого щоденного раціону. Його додають до кави та чаю, готують з ним молочні коктейлі та каші, а також п’ють у сирому вигляді. Молоко має велике значення для здоров’я людського тіла, адже воно містить вітамін В12, кальцій та вітамін D. Крім того, він містить білки та жирні кислоти, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Найчастіше в продажу можна знайти коров’яче або козине молоко, однак існують і рослинні варіанти, як соєве, мигдалеве, коксове, тощо.

Ось, які переваги мають 5 найпоширеніших варіантів молока:

Вівсяне молоко. Його отримують шляхом замочування цільного вівса у воді. Воно має солодкуватий смак та доволі вершкову текстуру завдяки вмісту розчинної клітковини. Вона поглинає воду і набуває глеподібного вигляду під час перетравлювання. Це допомагає уповільнити травлення та стабілізувати рівень цукру в крові. Відомо також, що вівсяне молоко сприяє зниженню рівня холестерину.

Кокосове молоко. Кокосове молоко виготовляється з білої м’якоті кокосового горіха і має приємний смак. Воно містить тригліцериди середнього ланцюга, які дослідники пов’язують із втратою ваги. Він також містить жирну кислоту під назвою лауринова кислота, яка допомагає підтримувати імунітет. Крім того, кокосове молоко сприяє зниженню рівня артеріального тиску та холестерину, а також допомагає формувати м’язи та спалювати жир.

Мигдалеве молоко. Цей варіант рослинного молока виготовляють, замочуючи у воді горіхи мигдалю. Непідсолоджене мигдалеве молоко має значно нижчі калорійність та вміст вуглеводів, ніж звичне для нас усіх коров’яче молоко. Тому воно ідеально підходить для тих, хто хоче схуднути. Крім того, мигдальне молоко є смачною альтернативою коров’ячого молока для людей, які мають алергію на молоко або не переносять лактозу.

Соєве молоко. Це напій на рослинній основі, вироблений шляхом замочування і подрібнення сої, з подальшим кип’ятінням та фільтруванням цієї суміші. Соєве молоко є потужним джерелом калію, вітамінів A, B12 і D, а також кальцію. У ньому міститься стільки ж білка, скільки в коров’ячому, проте воно менш калорійне, ніж незбиране молоко.

Коров’яче молоко. Коров’яче молоко є джерелом повноцінного білка. Від природи цей напій багатий на кальцій, вітаміни групи В та цілий ряд мінералів. Воно також містить вітаміни А і D, що робить його дуже поживним напоєм для дітей і дорослих.

Поділись


Новини партнерів