Чим небезпечне поєднання бананів з молоком

Всі ми любимо молочні коктейлі та смузі, чи не так? Суміш молока з улюбленими фруктами та кількома кубиками льоду – це улюблений літній смаколик для багатьох. Один з найлегших у приготуванні і найпопулярніших є банановий коктейль. І хоча він справді приголомшливо смачний, це далеко не найкраща комбінація, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Часто поєднувати молоко з бананами рекомендують людям, які мають дефіцит маси та хочуть набрати вагу. Експерти категорично не радять поєднувати молоко з бананами в інших випадках. Правильно буде випити молоко, та зачекати 20 хвилин перш, ніж їсти банан. Банановий молочний коктейль, який включає обидва інгредієнти, може призвести до порушень сну та травлення.

Також така комбінація не рекомендується людям, які страждають на астму та інші подібні хвороби. Річ у тім, що поєднання молока та банану призводить до утворення слизу в дихальних шляхах, який може стати причиною проблем з диханням.

Відомо, що комбінація бананів з молоком може викликати дисбаланс мікрофлори кишечника, що негативно впливає на організм, викликаючи затримку вологи, блювоту, низьку рухливість кишечника, тощо.

Таким чином, споживання бананів з молоком може стати причиною серйозних проблем зі здоров’ям. Краще вживати їх окремо з інтервалом принаймні у 20 хвилин. Обидва продукти мають корисні властивості, тому повністю відмовлятись від них не слід.

Поділись


Новини партнерів