Дієтолог розповіла, чим небезпечний солодкий сир

Користь, яку принесе вживання сиру, залежить від продуктів, з якими його будуть поєднувати. Також важливий розмір порцій і час прийому, розповіла доктор медичних наук, лікар-дієтолог Маріят Мухіна.

Спеціаліст зазначила, що в сирі міститься багато білків, жирів, мінералів, вітамінів, макро- та мікроелементів. Людям старше 50 років вона рекомендує щодня споживати 100-150 грамів сиру вранці. Дієтолог пояснила, що дорослим цей продукт краще їсти в ранковий час, так як він затримує рідину. А годуючим матерям і дітям сир краще з’їдати ввечері, так як він збагачує організм білком, який сприяє росту.

Маріят Мухіна розповіла, що сир із зеленню має велику харчову цінність, так як до звичайного складу молочного продукту додаються хлорофіл, фолієва кислота і вітаміни, що містяться в зелені. Також корисний сир з ягодами і сметаною. А при поєднанні сиру з перцем або сіллю організм чекає затримка рідини.
Дієтолог застерегла від вживання солодкого сиру. Вона пояснила, що при додаванні цукру підвищується калорійність продукту, а в організмі порушується вуглеводний обмін. Експерт додала, що часто за допомогою солодких добавок виробники маскують погану якість сиру, а часом і замінники молочного жиру.

Для того, щоб перевірити, чи є в сирі крохмаль, можна крапнути в нього йод. Якщо крапля посиніє, значить, перед вами неякісний молочний продукт. Наявність крохмалю в сирі сигналізує про те, що це фальсифікат. Спеціаліст рекомендує при покупці сиру звертати увагу на запах: якщо він різкий і кислий, то слід утриматися від придбання такого продукту.

Читайте також: Чи справді молочні продукти викликають запалення?

Поділись


Новини партнерів