Чи справді молочні продукти викликають запалення?

Всі знають, що молочні продукти корисні та багаті на поживні речовини. За словами медиків, молочні продукти повинні бути частиною здорової та збалансованої дієти. Оскільки вони є одним з найдоступніших джерел кальцію та вітаміну D, для зміцнення кісток та зубів вони необхідні. Але багато людей виключають молоко, сир, йогурт та інші молочні продукти зі свого раціону через суперечки, що точаться навколо них. Зокрема, вважається, що молочні продукти викликають запалення, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Запалення – цен природна реакція білих кров’яних тілець на патогени, такі як бактерії та віруси. Коли тіло виявляє чужорідного агента, вивільняються гістамін, простагландини та брадикінін. Ці речовини передають сигнал імунній системі, що потрібно захиститись від збудників хвороб, що і призводить до запалення.

Запалення буває гострим та хронічним. Гостре – це реакція організму на патогени або травми, а хронічне може бути наслідком хронічного захворювання.

Молочні продукти містять кальцій, вітамін D, білки та вітаміни групи В. Але крім них, воно також містить насичені жири, які часто пов’язують із виникненням запалень. Вважається, що насичені жири посилюють запалення, але надійних доказів цього не існує.

Що ж стосується зв’язку молока та запалень, це питання лишається суперечливим. Деякі дослідження, засновані на спостереженнях, показали, що молоко та молочні продукти збільшують ризик появи прищів та запалень. Інші ж показали, що кореляція спостерігається тільки тоді, коли людина має алергію на лактозу. Кілька команд науковців намагались поставити крапку в цьому питанні, але одержали неоднозначні результати. Потрібно більше досліджень з великою вибіркою.

Поділись


Новини партнерів