4 корисні властивості гірчичної олії

Гірчична олія відома своєю користю для здоров’я. Вона містить мононенасичені жирні кислоти, які необхідні для підтримки здорового балансу холестерину в організмі. Також вона багата на на альфа-ліноленову кислоту, яка захищає здоров’я серця та судин. Крім того, олія гірчиці має антибактеріальні та протигрибкові властивості. А оптимальне співвідношення вітаміну Е і жирних кислот омега-3 та омега-5 робить її суперкорисною для організму, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось 4 корисні для здоров’я властивості гірчичної олії:

Вона ефективна проти застуд. Олія гірчиці допомагає прочистити носові пазухи, а втираючи в груди та підошви стоп розігріту гірчичну олію з часником можна полегшити кашель та прискорити лікування застуди. Також вона продемонструвала позитивний вплив на людей, які страждають на гайморит.

Вона покращує роботу еритроцитів. Гірчична олія є джерелом усіх жирів, необхідних нашому організму для виконання різноманітних біологічних функцій, в якості компоненту плазми, клітинних ліпідів та клітинної мембрани. Вона допомагає зменшити рівень холестерину та покращує мембранну структуру еритроцитів.

Вона захищає серце. Дослідження показали, що споживання гірчичної олії допомогло знизити ризик аритмії, серцевої недостатності та стенокардії. Її рекомендують вживати людям, які мають серцево-судинні захворювання. Гірчична олія сприяє зниженню рівня тригліцеридів, кров’яного тиску та зменшенню запалень.

Вона забезпечує полегшення болю в суглобах та симптомів артриту. Регулярний масаж гірчичною олією допомагає полегшити болі в м’язах і суглобах. Омега-3, що міститься в гірчичній олії, допомагає полегшити скутість і біль, спричинені артритом.

Поділись


Новини партнерів