Чоловікам після 50 необхідно частіше вживати ці продукти

Відповідь на питання «як не хворіти і звести візити до лікаря до мінімуму» для зрілого чоловіка лежить … на кухні. Правильно підбираючи продукти можна значно зміцнити здоров’я і продовжити займатися улюбленими справами замість того, щоб страждати від хвороб, багато з яких до того ж вельми смертельні.

Ось топ-7 продуктів, які повинні бути в раціоні кожного чоловіка старше 50 років.

Гриби

Гриби здатні примирити будь-кого навіть з вегетаріанською дієтою, оскільки вони надають страві більш «щільного» і навіть «м’ясного» смаку. При цьому калорій в них мінімум, зате багато калію, який корисний в другій половині життя, так як знижує кров’яний тиск. Гриби можна додавати в салати, варити з ними супи і навіть смажити їх.

Авокадо

Авокадо містить ударні дози мононенасичених жирів, які корисні для серця, так як допомагають тримати на короткому повідку рівень холестерину. І хоча середній плід містить цілих 230 калорій, на них припадають також 10 грамів клітковини і 20 грамів корисних жирів – це дуже багато. Постійне вживання авокадо також пов’язують з більш швидкою втратою ваги і зниженням запальних процесів. Авокадо можна додавати в салати, класти на бутерброди, використовувати при приготуванні м’ясних страв.

Кефір

Мікрофлора кишечника останнім часом перебуває під пильною увагою вчених – багато хто усвідомив, що її здоров’я є ключем до здоров’я людини в цілому, в основному тому, що від хорошої роботи травлення сильно залежить імунна система. І виявилося, що кефір в цьому сенсі – один із самих здорових молочних продуктів, так як містить пребіотики і пробіотики, які позитивно впливають на мікрофлору кишечника. Крім того, кефір знижує рівень цукру в крові, а найсвіжіші дослідження говорять, що він – знову ж таки – пригнічує запальні процеси. Правда, поки тести проводили тільки на мишах. Лікарі рекомендують випивати хоча б склянку кефіру в день. Його можна використовувати також замість молока з, наприклад, пластівцями – вийде виключно здоровий сніданок!

Ягоди

Чорниця, ожина, полуниця, лохина і інші знижують ризик розвитку раку – в основному завдяки тому, що пригнічують запальні процеси. І вживати їх легко і просто – можна додавати в салати або йогурт, а можна поїдати просто так, жменями.

Яйця

У міру того, як чоловіки старіють, їх м’язова маса зменшується – тут на допомогу і приходять яйця, які є чарівним джерелом білка. До того ж яйця містять лютеїн, який знижує ризик макулярної дегенерації – незворотного процесу в сітківці ока, що приводить до повної сліпоти. В науковому світі немає однозначної думки про корисність яєць, проте зараз велика частина лікарів все ж схиляється до того, що яйця швидше корисні, ніж шкідливі, і що холестерин, що міститься в них, не такий небезпечний, як вважалося раніше. Їсти їх можна на сніданок, обід і вечерю і готувати будь-яким зручним способом.

Вишня

Вишня – відмінний протизапальний засіб. Настільки відмінний, що багато професійних спортсмени п’ють вишневий сік в той час, коли займаються особливо інтенсивно. Вишня також корисна для тих, хто займається фізичною працею, так як прискорює відновлення м’язів, знижує стрес і полегшує біль. Допомагає вишня і при остеоартриті та подагрі – знижуючи біль. Вчені вважають, що відповідальність за всі корисні якості вишні несуть рослинні пігменти антоціаніни, яких у вишні дуже багато. Згідно з результатами декількох досліджень, позитивний ефект від вишні спостерігається вже при поїданні всього 10 ягід середнього розміру в день. Сезон для вишні, коли вона найбільш корисна – з квітня по серпень. В інші пори року корисно пити вишневий сік.

Боби

Боби відомі як мисливці за «поганим» холестерином, а значить, знижують ризик серцевого нападу і виникнення інших хвороб серця. Крім того, боби корисні для тих, хто страждає від діабету або знаходиться в переддіабетному стані. Чашка приготованих бобів містить приблизно 225 калорій, 15 грамів білка, 13 грамів клітковини і всього грам жиру. Що робить їх просто ідеальним додатком до будь-якої основної страви.

Джерело

 

 

Поділись


Новини партнерів