5 причин приймати ванну з яблучним оцтом

Яблучний оцет популярний у всьому світі завдяки своїй здатності прискорювати схуднення. Однак, мало хто знає, що він має й інші корисні властивості, зокрема, він допомагає боротись із грибками та мікробами. Це робить його дуже корисним для вашої шкіри, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Ось кілька причин додавати оцет у ванну, коли ви будете митись наступного разу:

Він усуває неприємний запах тіла. За словами доктора Пуджа Чопра, дерматолога з лікарні Aakash Healthcare & Super Specialty Hospital, сам по собі піт нічим не пахне. Неприємний запах викликають бактерії, які неконтрольовано розмножуються на вологій шкірі. Кілька столових ложок оцту у ванні допоможуть зменшити цей запах. Також розчин яблучного оцту можна втирати під пахви, щоб запобігти розмноженню бактерій.

Він допомагає боротись з лупою. Лупа не завжди свідчить про сухість, навіть навпаки, досить часто від неї страждають ті, хто має жирну шкіру голови. І в цьому разі ситуація навіть гірша, адже шкіра голови стає більш вразливою перед інфекціями. У таких випадках вам на допомогу приходять протигрибкові та кислотні властивості яблучного оцту. Він змиває надлишки жиру з шкіри голови і допомагає підтримує чистоту. Крім того, він також запобігає прилипанню пилу та бруду до вашої шкіри голови.

Він допомагає усунути свербіж. Надлишок поту може викликати свербіння. Він також робить вашу шкіру схильною до висипань, почервоніння та вугрів. В такому випадку ванна з яблучним оцтом буде гарним способом оздоровлення шкіри.

Він надає шкірі сяйва. Коли ваша шкіра чиста, вона має здорове сяйво. Яблучний оцет видаляє зі шкіри сторонні речовини, а також відмерлі клітини шкіри, які можуть зробити її сухою та нездоровою на вигляд. Крім того, яблучний оцет освітлює пігментні полями та сприяє вирівнюванню тону шкіри.

Він запобігає розвитку інфекцій сечовивідних шляхів. Завдяки своїм антибактеріальним властивостям, яблучний оцет допомагає уникнути багатьох інфекцій сечовивідних шляхів, зокрема  бактеріального вагінозу. Для цього потрібно лише додати у воду, яку ви використовуєте для підтримки гігієни інтимних зон, трохи яблучного оцту.

Поділись


Новини партнерів