Чому діабетикам варто включити ківі в раціон

Діабетикам потрібно увесь час бути обережними з продуктами, які вони їдять, адже їжа впливає на рівні інсуліну та цукру в крові. На жаль, це означає, що більшості фруктів їм варто уникати. Однак, є фрукт, який ніяк не зможе нашкодити людям, які страждають на цукровий діабет. Це – ківі, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Без сумніву, наш організм потребує клітковини, а також інших поживних речовин, джерелами яких є фрукти. Не дивно, що ківі рекомендується до вживання діабетикам фахівцями з охорони здоров’я, адже він багатий на поживні речовини, а також допомагає підтримувати здоровий рівень інсуліну в крові.

За словами доктора Віноди Кумарі з Jindal Naturecure Institute, ківі – це фрукт з глікемічним індексом 50 і глікемічним навантаженням 6. Це ідеальний продукт для тих, хто хворіє на діабет.

Ківі багатий на вітамін С, поліфеноли та інші сполуки з антиоксидантними властивостями. Вони нейтралізують вільні радикали, знижують рівень глюкози в крові та сприяють зміцненню вродженого імунітету.

Крім того, ківі – це чудове джерело розчинної клітковини, яка зменшує всмоктування холестерину в кров. Також нерозчинна клітковина корисна для травлення, оскільки вона полегшує дефекацію. Дослідження пов’язують вживання ківі з нижчими концентраціями тригліцеридів та фібриногену у плазмі крові.

Крім того, що ківі полегшує контроль за рівнем цукру в крові, воно є прекрасним джерелом вітаміну Е, який також має антиоксидантні властивості. За словами доктора Кумарі, люди, що мають справу з важкими випадками діабету, більш схильні до тривожності та депресії через свій стан, а також до порушень сну. Ківі сприяє покращенню сну, що зменшує ризик психічних проблем. Також ківі стимулює секрецію серотоніну, який допомагає нам покращити настрій та зменшити тривожність.

Поділись


Новини партнерів