Дієтолог назвав 5 продуктів, які можуть полегшити менструальні болі

Періодичні болі буває дуже важко перенести. Багато жінок не можуть під час менструації займатись звичними справами, не порушуючи звичайний плин життя. Експерти у галузі охорони здоров’я вважають, що помірний біль під час місячних є нормальним явищем, і не повинен викликати занепокоєння. Однак, якщо він дуже сильний і приходить під час кожної менструації, це може свідчити про проблеми зі здоров’ям, наприклад про дефіцит заліза, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Популярний індійський дієтолог Ружута Дівекар розповіла, якими домашніми засобами ви можете зменшити біль при менструації:

Почніть день із замочених родзинок. Можете за бажанням  додати до них трохи шафрану. Їсти їх потрібно натщесерце. Родзинки допомагають зменшити здуття живота, полегшити спазми, усунути запор та подолати дефіцит заліза.

Включіть у свій раціон коренеплоди, такі як морква, буряк та картопля. Вони багаті на клітковину, поліфеноли та рослинні аналоги людських гормонів, які допомагають вирівняти гормональний фон під час менструації, а також покращити стан шкіри та волосся.

Між 16 та 18 годинами варто з’їсти банан. Так ви уникнете переїдання за вечерею. В свою чергу, це допоможе вам міцніше спати та краще виспатись. Банани багаті на калій, клітковину та вітаміни групи В.

Якщо у вас сильні періодичні болі, спробуйте вживати більше пшона. Воно допомагає покращити мікрофлору кишечника, зміцнити здоров’я яєчників та репродуктивної системи в цілому. Схожий ефект має гречка.

Спробуйте також додавати до своїх страв коріандр, а також по ложці топленого масла. Так ви збільшити споживання незамінних амінокислот, а ваш організм буде краще засвоювати жиророзчинні вітаміни.

За словами Дівекар,для того, аби полегшити менструальні болі за допомогою цих продуктів, знадобиться приблизно 12 тижнів, за умови, що ви будете вживати їх регулярно.

Поділись


Новини партнерів