Кому варто бути обережним, вживаючи корицю

Кориця не лише надає нашим стравам смаку та аромату, а і має потужні лікувальні властивості. Вона містить величезну кількість поживних речовин, які допомагають нам зміцнити здоров’я та запобігти розвитку хронічних захворювань та станів, включаючи гіпертонію, рак та ожиріння, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Загалом кориця безпечна та корисна, але вона містить певні сполуки, що можуть бути шкідливими для деяких людей, якщо вживати їх в надмірних кількостях. Ось, кому варто бути обережним, вживаючи корицю:

Тим, хто приймає препарати від тромбозу. Кориця містить кумарин, який надає їй солодкуватого смаку. Також він використовується для виготовлення деяких лікарських препаратів, що розріджують кров. Якщо ви приймаєте такі ліки, надмірного споживання кориці краще уникати.

Тим, хто має ранки та виразки в ротовій порожнині. Виразки в роті з’являються частіше, ніж вам здається. Вони можуть бути викликані алергіями і навіть проблемами з травленням. Час від часу з цією проблемою стикаються всі, але для деяких людей це взагалі звична справа. Таким людям варто бути особливо обережними з корицею, оскільки вона може спровокувати алергічні реакції.

Тим, хто має проблеми з печінкою. Кумарин також може пошкодити печінку та погіршити симптоми хвороб та станів, що з нею пов’язані. Люди, які страждають на цироз печінки та жовтяницю, не повинні вживати велику кількість кориці без консультації з лікарем.

Вагітним жінкам. Кориця може спричинити передчасні пологи або скорочення матки. Отже, вагітним жінкам слід бути дуже обережними з цією спецією. Навіть жінки, що годують груддю, не повинні вживати занадто багато кориці без консультації з лікарем.

Діабетикам. Відомо, що кориця сприяє зниженню рівня цукру в крові. Але якщо ви приймаєте ліки від діабету, її краще уникати. Сполуки, що містяться в кориці, можуть вступати в реакцію з протидіабетичними препаратами та знизити рівень глюкози в крові надто сильно. Це може викликати запаморочення і навіть втрату свідомості.

Поділись


Новини партнерів