5 причин полюбити лемонграс

Ми всі чули про користь таких суперфудів, як броколі та капуста, але про користь рослин на кшталт лемонграсу багато хто навіть не здогадується. Традиційно його використовують для приготування чаю, також він входить де рецептів деяких азійських страв. Ця непримітна рослина, яка походить із теплих країн з тропічним кліматом, може допомогти вам схуднути, зняти стрес та зміцнити імунітет, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Дієтолог Рітика Самаддар розповіла, чому вам варто полюбити лемонграс:

Він допомагає при проблемах із травленням. Дослідження проказують, що лемонграс ефективно протидіє здуттю живота, запорам та навіть порушенням травлення. В ньому міститься речовина, що зветься цитрал. Цитрал продемонстрував значну користь при вирішенні проблем зі шлунком.

Він корисний при анемії. Дослідження показують, що вживання чашки чаю з лемонграсом щодня протягом місяця допомагає підвищити рівень гемоглобіну та збільшити кількість еритроцитів в організмі. Це пов’язано з тим, що лемонграс містить багато поживних речовин, включаючи фолієву кислоту, мідь, тіамін, залізо та цинк.

Він сприяє схудненню. Науково доведено, що вживання лемонграсу допомагає пришвидшити метаболізм, що сприяє скиданню ваги. Крім того, лемонграс – це природний сечогінний засіб, який допомагає вивести з організму зайву рідину.

Він допомагає контролювати артеріальний тиск. У лемонграсі багато калію, що робить його ідеальним засобом для контролю рівня артеріального тиску. Калій сприяє виробленню сечі та посиленню кровоообігу, а також знижує кров’яний тиск та допомагає очистити печінку.

Він сприяє здоров’ю шкіри та волосся. Лемонграс може похизуватись антибактеріальними, а також протигрибковими властивостями, що робить його хорошим способом очищення шкіри. Для цього вам потрібно змішати кілька крапель олії лимонної трави з олією-носієм, такою як кокосова або оливкова олія, і нанести її на шкіру.

Поділись


Новини партнерів