Цей сир продовжує життя – доведено вченими

Співробітники Корейського університету провели дослідження на круглих черв’яках. Вчені виявили, що бактерії Propionibacterium freudenreichii, використовувані в процесі виробництва сиру Емменталь, позитивно впливали на імунну систему і знижували рівень запалення в організмі черв’яків.

Propionibacterium freudenreichii відповідають за ферментацію і утворення дірок у сирі. Дослідники говорять: завдяки Propionibacterium freudenreichii тривалість життя черв’яків збільшувалася. Бактерії успішно боролися зі старінням.

Судячи з усього, справа в тому, що бактерії перетворюють лактат (молочну кислоту) в ацетат, пропіонат і вуглекислий газ. Згідно з даними попередніх досліджень, ацетат і пропіонат зміцнюють імунітет у людей. Крім того, відомо: деякі молочнокислі бактерії (наприклад, Weissella koreensis і Weissella cibaria) продовжують життя хробаків.

Джерело

Поділись


Новини партнерів