Розвінчано поширені міфи про серцеві хвороби

Хвороби серця стають усе поширенішими. Основні фактори, які цьому сприяють – погане харчування та нездоровий спосіб життя. За даними ВООЗ, у людей, яким хвороби серця загрожують найбільше, часто бувають підвищеними кров’яний тиск і  рівні холестерину та цукру в крові, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Тим, хто має хвороби серця, рекомендується ретельно контролювати свій раціон та спосіб життя. Але навколо серцевих захворювань склалось стільки міфів, що багато хто не розуміє, як це зробити правильно. Ось 5 поширених міфів про хвороби серця, які ви точно чули:

Сіль нешкідлива та необхідна організму для підтримки водного балансу. Більшості пацієнтів із хворобами серця незначна кількість солі не нашкодить, але доданої солі все ж варто по можливості уникати. Американська Асоціація Серця не радить дорослим людям вживати більш, ніж 2300 мг солі на добу. Людям з високим артеріальним тиском та серцевою недостатністю слід обмежитись 1500 мг на добу. Це допоможе тримати тиск під контролем та уникнути затримки рідини в організмі.

Фасовані продукти є більш гігієнічними та безпечними. Такі продукти містять багато солі і консервантів. М’ясні та рибні консерви, солоні горіхи, готові закуски, всі ці смаколики небезпечні для серця. З’їжте натомість декілька несолоних горіхів, це вгамує голод та підвищить рівень “хорошого” холестерину.

В Італії не надто поширені хвороби серця, тому італійська піца та макарони безпечні для серця. В Італії справді менш поширені серцеві захворювання, але не через піцу. Досить популярною там є середземноморська дієта, яка включає велику кількість горіхів, круп, фруктів та овочів, а також оливкової олії та риби.

Для вегетаріанців з хворобами серця молоко та молочні продукти є вкрай важливими. Цей міф є міфом лише частково. Вегетаріанцям справді потрібно молоко. Але якщо у вас є проблеми з серцем, незбираного молока потрібно уникати. Обирайте натомість варіанти з низькою жирністю.

Після ангіопластики та шунтування можна їсти що завгодно. Після того, як ваші судини були прочищені, слід бути особливо обережним, щоб уникнути нового блокування судин жировими відкладеннями. Для цього треба дотримуватись здорової дієти, вести активний спосіб життя та приймати призначені лікарем препарати. Це зробить результати медичного втручання більш довговічними, а також допоможе вам уникнути повторної операції.

Поділись


Новини партнерів