Як зрозуміти, що ви захворіли на грип

Вірус грипу людини дуже заразний. Він може поширюватись через дихальну систему, ніс та горло. Найвідоміші симптоми грипу включають кашель, закладеність носа та біль у горлі, пише Жіночий світ з посиланням на Insider.

Однак багато симптомів, характерних для грипу, можуть свідчити і про інші захворювання, включаючи COVID-19, застуду та алергію. Тому, для того, щоб зрозуміти, чи є у вас грип, потрібно шукати специфічні ознаки, яких не має алергія чи застуда.

З поширених симптомів грипу виділяють біль у тілі, озноб, кашель, відчуття втоми, лихоманку та головний біль.

До менш поширених ознак грипу належать блювота, діарея, закладеність носа, чхання і біль у горлі.

Від людини до людини симптоми можуть дещо відрізнятись. За словами епідеміолога Емілі Лендон, деякі люди скаржаться на жахливий озноб, тоді як інші заявляють, що кашель у них не минав декілька тижнів. Однак, якщо це справді грип, то частина цих симптомів так чи інакше у вас з’явиться, незалежно від того, скільки вам років.

Звісно, щоб бути впевненими на 100%, варто відвідати лікаря та здати аналізи.

Пам’ятайте, якщо ви зробили щеплення від грипу, ви все ще можете захворіти, хоча ризик, звичайно, суттєво знижується.

В той же час, потрібно розуміти, що якщо ви увесь день страждаєте від блювоти чи діареї, це точно не грип. Можливо, це нововірус чи якесь інше сезонне захворювання.

До вразливих груп населення, які найбільше ризикують захворіти на грип, належать літні люди, хворі на діабет, люди з хворобами серця та гіпертонією, люди з хронічними хворобами та зниженим імунітетом, діти та вагітні жінки.

Поділись


Новини партнерів