Названо недорогий овоч, яки допомагає суттєво знизити ризик раку

У дослідження раку та пошук способів його лікування вкладено мільярди, але він все ще залишається однією з основних причин смерті у світі. В той же час, ми знаємо, що можна відчутно зменшити ризик розвитку цієї страшної хвороби. Дослідження показують, що наш раціон харчування має прямий вплив на імовірність захворіти на рак, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Звісно, одного магічного продукту, який би міг захистити нас від раку, не існує. Раціон повинен бути максимально поживним та різноманітним, адже кожний продукт має свої корисні властивості. Наприклад, дослідження показали, що збільшення споживання моркви може знизити ризик розвитку деяких форм раку.

В одному аналізі п’яти досліджень вчені дійшли висновку, що регулярне вживання моркви зменшує імовірність раку шлунка на 26%. Інше дослідження показало, що збільшення кількості моркви в раціоні дозволяє на 18% зменшити ризик раку простати.

Дослідження, проведене за участі 1266 учасників, частина з яких мала рак легенів, показало, що курці, які не їдять моркву,  втричі частіше хворіли на рак легенів порівняно з тими, хто їв моркву частіше, ніж раз на тиждень.

Протираковий ефект моркви пояснюється наявністю у ній сполуки, яка називається фалкаринол. Експерименти на щурах показали, що в тих особин, яким давали фалкаринол, пухлини розвивались на третину рідше.

В той же час, дослідження показують, що наша здатність засвоювати цю речовину залежить від способу приготування моркви. Наприклад, науковці з Університету Ньюкасла з’ясували, що у моркві, яку зварили перед нарізанням, міститься на 25% більше фалкаринолу, ніж у тій, яку нарізали до того, як зварити.

Поділись


Новини партнерів