Вчені знайшли несподівану властивість вітаміну В6

Іноді ми прокидаємось під сильним враженням або з приємними емоціями після сну, з якого щойно виринули. Та вже зовсім скоро ми повністю забуваємо сни, якими б прекрасними вони не були, і як би ми не намагались згадати, нам це не вдається. Ви будете здивовані, але вчені знайшли спосіб допомогти нам пригадувати свої нічні сни вранці, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Нове дослідження науковців з Університету Аделаїди, що в Австралії, показало, що прийом добавок із вітаміном В6 ефективніше покращує здатність людини згадувати сни, порівняно з ефектом плацебо. 100 учасників з Австралії приймали цю добавку 5 днів поспіль. Це було рандомізоване подвійне сліпе плацебо-контрольоване дослідження, в якому учасники приймали 240 мг вітаміну В6 безпосередньо перед сном.

Один з авторів дослідження, доктор Еспі, заявив, що вітамінні добавки ніяк не вплинули на яскравість або химерність снів, або ж на інші аспекти сну. До прийому добавок учасники рідко пригадували, що їм снилось, але після експерименту їхня здатність пригадувати свої сни покращилась.

Втім, механізм впливу вітаміну В6 на здатність згадати свої сни залишається незрозумілим. Щоб розгадати цю таємницю, проводяться додаткові дослідження.

Вітамін В6, також відомий як піридоксин, є одним з восьми вітамінів групи В. Це водорозчинний вітамін, що необхідний нашому організму для виконання кількох функцій. Наш організм не може виробляти вітамін В6, тому нам потрібно отримувати його з різних джерел. Він бере участь у роботі 150 ферментів, що допомагають організму розщеплювати білок, вуглеводи та жири, які ми отримуємо з їжі. Цей вітамін також пов’язаний з функцією нашої нервової та імунної систем.

Знайти вітамін В6 можна в таких продуктах, як банан, авокадо, шпинат, картопля, молоко, сир, яйця, червоне м’ясо, печінка та риба.

Поділись


Новини партнерів