6 продуктів, які допоможуть впоратись з розладом шлунку

Розлад шлунка може зіпсувати увесь день. Він викликає біль, спазми, блювоту, здуття, запори, порушення травлення, діарею та нудоту. З цими симптомами продовжувати займатись щоденними справами стає просто неможливо, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Причин розладу шлунка може бути декілька. Ви можете спробувати вирішити цю проблему, вживаючи деякі продукти.

Ось 6 продуктів, які можна використовувати в якості домашніх засобів від розладів шлунка:

Банани. Банани рекомендують вживати марафонцям для підвищення рівня енергії. Вони легко засвоюються і, як правило, не подразнюють шлунок. Також банани містять пектини, завдяки яким вони допомагають боротись із запором.

Білий рис. При розладі шлунка бажано вживати м’які продукти, які легко засвоюються, як варена картопля чи білий рис. Ці продукти поглинуть зайву рідину і допоможуть вам усунути діарею.

Імбир. Дослідження вже неодноразово показували, що імбир допомагає проти нудоти та загалом сприяє покращенню травлення. Якщо ви вирішили включити його в раціон, не рекомендується вживати більш, ніж 4 г на добу. Ви можете просто з’їсти шматочок сирого імбиру чи додати його до чаю.

 Яблучне пюре. Як і банани, яблука є гарним джерелом пектинів, які допомагають усунути запор. Та якщо у вас розлад шлунка, цілих яблук краще уникати. Замість них візьміть краще яблучне пюре, воно засвоїться значно легше, ніж цілі фрукти.

Чай з ромашки і перцевої м’яти. Крім заспокійливої дії, чаї з ромашки та м’яти позитивно впливають на роботу шлунку. Перцева м’ята допомагає полегшити симптоми СПК та нудоту. Ромашка ж допомагає при розладі шлунка і болі в животі.

Йогурти. Молочні продукти можуть посилити симптоми розладу шлунка, але тільки не йогурт. Головне – обирайте йогурт, який містить бактеріальні культури, але не містить наповнювачів. Такий йогурт збільшить кількість корисних бактерій у кишечнику, зменшуючи здуття та дискомфорт.

Обов’язково вживайте якнайбільше здорових продуктів, уникайте високооброблених продуктів та джанк фуду. Їжте легкі та прості страви, які легко засвоюються. Крім того, не потрібно нехтувати фізичними вправами.

Поділись


Новини партнерів