Вчені: жінкам з порушеннями місячних циклів загрожує передчасна смерть

Порушення місячних циклів збільшує ризик передчасної смерті жінки, як встановили дослідники з Гарвардського університету. Такі особи частіше стикаються з підвищеним артеріальним тиском, високим холестерином, діабетом і ростом небажаного волосся на тілі.

При порушеннях місячного циклу у жінок суттєво зростає небезпека передчасного відходу з життя. Експерти вважають, що їх дані показують необхідність пацієнток, які зіткнулися з цими проблемами, частіше обговорювати їх з лікарями. Цілком можливо, що за збоєм в місячних циклах стоять якісь інші більш серйозні проблеми зі здоров’ям, їх потрібно своєчасно виявити.

Гарвардські вчені вивчили інформацію по 80 000 жінок до менопаузи із середнім віком в 38 років, місячні цикли яких оцінювалися протягом двох десятиліть. За період наступних спостережень в 24 роки 2 000 жінок померли. Виявилося, що з передчасною смертю, якою називають відхід з життя до 70 років, частіше стикалися жінки з порушеними місячними циклами.

У них також частіше спостерігалася зайва вага, гіпертонія, атеросклероз, діабет або небажаний ріст волосся. На думку експертів, це пояснюється порушенням гормонального балансу, ну а частота і регулярність менструальних циклів є індикаторами загального стану жіночого здоров’я.

Читайте також: Які вітаміни та мінерали потрібні жінкам у різному віці

Поділись


Новини партнерів