Чому діабетикам варто регулярно їсти арахіс

Пацієнти, яким діагностують діабет, як правило ставляться до свого харчування дуже обережно. Перш, ніж включити якийсь продукт у раціон, вони перевіряють його вплив на рівень цукру в крові. Багато людей, які страждають на діабет та інші хронічні захворювання, утримуються від вживання будь-яких видів горіхів через помилкове уявлення, що горіхи можуть підвищувати рівень холестерину і навіть призвести до збільшення ваги. Але насправді це не так. Горіхи корисні для всіх, крім тих, хто має на них алергію. Навіть для діабетиків. Арахіс же вважається найкориснішим для людей, які страждають на цукровий діабет. Часто їм навіть рекомендують включити в раціон цей багатий на поживні речовини горіх, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Арахіс пропонує ті ж переваги для здоров’я, що й інші горіхи, такі як волоський та мигдаль. При цьому він доступніший та дешевший. Арахіс багатий на антиоксиданти, клітковину, білки, магній, фосфор, кальцій та інші поживні речовини.

Арахіс корисний не тільки для хворих на цукровий діабет, але й для тих, хто має  серцево-судинні проблеми, підвищений кров’яний тиск, високий рівень холестерину та запалення.

Арахіс відрізняється універсальністю. Ви можете приготувати з нього горіхову пасту, додати його в салати, десерти, або просто їсти, як самостійну закуску. Останнє для діабетиків особливо корисно, але не переїдайте – надлишок горіхів може викликати збільшення ваги та запори.

Арахіс має низький глікемічний індекс, тобто він не викликає різкого підвищення рівня цукру у крові. Це дуже важливий показник для тих, хто страждає на діабет, адже різкий стрибок рівня цукру може стати причиною глікемічної коми.

Арахіс є хорошим джерелом білка та клітковини, який також допомагає вам контролювати вагу. Згідно з дослідженням 2013 року, введення арахісу в раціон допомогло жінкам, що страждають на ожиріння, впоратись із симптомами, які були факторами ризику розвитку діабету 2 типу.

В іншому дослідженні, опублікованому в British Journal of Nutrition, вказано, що вживання арахісу або арахісового масла на сніданок регулює рівень цукру в крові протягом дня. Крім того, арахіс є потужним джерелом магнію, який, як відомо, дуже корисний для підтримки здорового рівня цукру в крові.

Поділись


Новини партнерів