Експерти розповіли, яку небезпеку може нести популярний овоч

Якщо ви любите салати та запіканки, імовірно, ви часто додаєте до них броколі. Чому б і ні? Броколі – це джерело величезної кількості поживних речовин. Однак, виявилось, що при щоденному вживанні цей овоч може принести вам значно більше шкоди, ніж користі, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Через вміст гейтрогенів, броколі має вплив на роботу вашої щитовидної залози. Гейтрогени пригнічують роботу гормонів щитовидки, що з часом призводить до її збільшення та до гіпотиреозу.

Також у броколі містяться тіоціанати. Ці сполуки також можуть стати причиною гіпотиреозу і, як наслідок, набору ваги, втоми, випадання волосся та набряків.

Крім того, як і інші овочі з родини капустяних, броколі може викликати проблеми із травленням та здуття живота у деяких людей.

Броколі – це овоч, що містить багато клітковини. В помірних кількостях вона корисна для організму, адже вона полегшує випорожнення кишечника та допомагає запобігти переїданню. В той же час, надлишок клітковини не може перетравитись нашим організмом, оскільки він не здатен виробити достатньо ферментів для цього. Наслідками зловживання продуктами, багатими на клітковину, є подразнення кишечника та запор.

Має броколі й інші побічні ефекти. Якщо неправильно її приготувати, вона міститиме дуже багато ізофлавонів, які збільшують ризик інсульту, особливо у жінок. Це рідкісне явище і для його вивчення потрібні додаткові дослідження, та все ж потенційна небезпека існує.

Якщо ви приймаєте препарати, які розріджують кров, вам варто бути особливо обережним із броколі – цей овоч багатий на вітамін К, який може пригнічувати дію ваших ліків.

Таким чином, навіть найкорисніший продукт може виявитись шкідливим, якщо не споживати його в міру. Постарайтесь дотримуватись якнайрізноманітнішого раціону, це забезпечить вам максимальну кількість поживних речовин та зменшить ризик появи побічних ефектів.

Поділись


Новини партнерів