5 корисних властивостей меду

Мед – це популярний у всьому світі продукт, який має багато переваг для здоров’я. Він допомагає зміцнити волосся, покращити стан шкіри, знизити кров’яний тиск, а також скинути зайву вагу. Крім того, мед має протигрибкові та антибактеріальні властивості, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось 5 корисних властивостей меду, про які вам варто знати:

Мед багатий на антиоксиданти. Антиоксиданти з меду допомагають йому контролювати артеріальний тиск та зменшувати шкоду, завдану вільними радикалами. Антиоксиданти запобігають передчасному старінню, підтримуючи гладкість та природне сяйво вашої шкіри. Щоб скористатись цією перевагою, розмішайте ложку меду у теплій воді і випийте зранку натщесерце.

Мед допомагає контролювати рівень холестерину. Мед сприяє зниженню рівня ЛПНЩ (“поганий” холестерин, який налипає на стінки артерій) та підвищує рівень ЛПВЩ (“хороший” холестерин, який транспортує ЛПНЩ до печінки та виводить його з організму). При цьому мед містить менше калорій, ніж рафінований цукор.

Мед сприяє загоєнню ран та опіків. Мед допомагає прискорити загоєння ран, порізів і опіків. Він має різні корисні для шкіри властивості, і одним з них є заживлення ран. Він не має побічних ефектів, тож його можна використовувати безпосередньо на шкірі.

Мед допомагає у лікуванні застуди. Мед здавна використовують для лікування застуди та кашлю. Особливо добре він підходить для лікування сезонних вірусних інфекцій у дітей. Його можна додавати до теплого молока або трав’яних чаїв.

Мед забезпечує нас енергією. Мед містить природні цукри і легко засвоюється людським організмом. Цукор – це швидкий вуглевод, який моментально підвищує рівень енергії. А замінивши рафінований цукор на мед, ви зменшите споживання калорій.

Поділись


Новини партнерів