Фахівці розповіли, які ознаки можуть свідчити про серцеву недостатність

Серцева недостатність найбільш поширена серед людей похилого віку, але останнім часом спостерігається зростання кількості випадків серед молоді. Переважно це пов’язано з такими проблемами, як гіпертонія та діабет. Можуть мати вплив на цю тривожну тенденцію також вроджені вади серця, хвороби серця та малорухливий спосіб життя, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Попереджувальними ознаками серцевої недостатності є стомлюваність, задишка, набрякання ніг, порушення сну через проблеми з диханням та часта потреба у сечовипусканні.

Серцева недостатність – це прогресуюче захворювання, яке розвивається по мірі погіршення насосної функції серця. За даними  Нью-Йоркської асоціації серця, існує 4 стадії серцевої недостатності: на першій та другій симптомів немає або майже немає. На третій стадії пацієнту доводиться суттєво обмежити фізичну активність, але у спокої він почувається комфортно. Четверта стадія серцевої недостатності визначається за симптомами, що проявляються навіть у спокої і їх посиленням при будь-якій активності.

Лікування серцевої недостатності залежить від стадії. На початкових стадіях може бути достатньо змін у способі життя, тоді як останні вже можуть потребувати встановлення стимулятора.

Для профілактики серцевої недостатності, як і для уповільнення її прогресування, важливо вести здоровий спосіб життя. Постарайтесь позбутись нездорових звичок, киньте палити, уникайте вживання наркотиків. Більше часу проводьте на свіжому повітрі, будьте фізично активними. Важливо також приділити увагу харчуванню – ваш раціон має бути здоровим та збалансованим. Стежте за своїми симптомами, якщо помітите якісь із тих, що перераховані вище, зверніться до медиків.

Поділись


Новини партнерів