Науковці розказали, що діабетики повинні пити за сніданком

Для пацієнтів з діабетом  контроль рівня цукру в крові – це одне з найскладніших завдань. Їм завжди потрібно бути обережними з продуктами харчування та постійно перевіряти рівень цукру у крові, щоб уникнути ускладнень. Та насправді контроль рівня глюкози можна суттєво спростити. Достатньо лише пити певний напій за сніданком, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Дослідження, опубліковане в Journal of Dairy Science у 2018 році, показало, що споживання молока за сніданком сприяє підтримці нормального рівня цукру в крові протягом всього дня. Науковці провели спостереження, щоб зрозуміти вплив молока з великим вмістом білка на рівень глюкози в крові та відчуття ситості як після сніданку, так і після обіду.

Вони помітили, що вживання молока разом з ранковою кашею ефективніше знижує рівень глюкози в крові, порівняно з водою. При чому краще знижує рівень цукру саме молоко зі збільшеним вмістом білка.

Науковці вивчали вплив збільшення концентрації білка та збільшення частки сироваткового білка в молоці при вживанні його разом із пластівцями на рівень глюкози в крові, відчуття ситості та режим харчування протягом дня.

Волни помітили, що при перетравлюванні казеїну, який міститься в молоці,  виділяються гормони, які уповільнюють процес травлення. Це сприяє посиленню відчуття ситості.

При цьому споживання молока зі збільшеною кількістю білків на обід суттєвого зниження рівня цукру в крові не викликало. Однак, споживання молока разом із продуктами, що мають великий вміст вуглеводів, зранку допомогло підтримувати нормальний рівень глюкози в крові навіть після обіду.

Таким чином, вживання молока за сніданком дуже важливе для хворих на діабет, оскільки воно допомагає довше перетравлювати вуглеводи, запобігаючи різкому стрибку рівня глюкози в крові.

Багато хто думає, що молоко шкідливе для діабетиків, але це насправді не так.  Молоко багате на поживні речовини та мінерали, які відіграють вирішальну роль у збереженні здоров’я. Незбиране молоко, знежирене молоко та його рослинні альтернативи найкраще підходять тим, хто хворіє на діабет.

Поділись


Новини партнерів