Медики назвали поживну речовину, дефіцит якої збільшує ризик смерті від COVID-19

В період пандемії дуже важливо подбати про свій імунітет. Клінічні дослідження показали, що вітаміни С та D знижують ризик інфікування та появи серйозних ускладнень від нового коронавірусу. Однак, вони не єдині потрібні нашому організму. Нещодавно з’ясувалось, що цинк також впливає на рівень смертності від COVID-19, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Недавно проведене дослідження показало, що низький рівень цинку в крові може мати несприятливі наслідки для пацієнтів з COVID-19 і збільшити ризик смерті. У ході дослідження науковці перевіряли, чи пов’язані рівні цинку в плазмі крові з наслідками інфекції.

“Низький рівень цинку при госпіталізації корелює з більшим рівнем запалення та більш серйозними наслідками інфекції”, – сказав автор дослідження Роберто Геррі-Фернандес, лікарня Дель-Мар, Іспанія. Він також додав, що в ході дослідження виявили залежність рівня цинку в плазмі крові та смертності від коронавірусу.

Науковці проводили дослідження шляхом ретроспективного аналізу даних пацієнтів, які були госпіталізовані до лікарні Університету Барселони з 15 березня 2020 року по 30 квітня 2020 року. Вони зібрали дані про вік, стать, хронічні захворювання, результати аналізів та методи лікування.

Тяжкість протікання COVID-19 оцінювали при госпіталізації. Більш високі рівні цинку були пов’язані з нижчими максимальними рівнями інтерлейкіну-6 (білка, який є маркером запалення) в період найвищої активності інфекції. Якщо рівень цинку в плазмі крові був нижчим за 50 мкг/дл, ризик смерті пацієнта в стінах лікарні зростав у 2,3 рази.

Цинк – це дуже важливий для організму мінерал. Він регулює відчуття смаку та нюх, впливає на імунітет, поділ клітин, загоєння ран та розщеплення вуглеводів. Ви можете отримати цинк з бобових, горіхів, насіння, молочних продуктів, яєць та темного шоколаду.

Поділись


Новини партнерів