Рак грудей: Медики розповіли, кому потрібно бути особливо обачним

Рак – це одна з найрозповсюдженіших причин смерті у всьому світі. Одним з найпоширеніших видів раку серед жінок є рак грудей. Та ви можете зменшити небезпеку, контролюючи фактори ризику і регулярно проходячи профілактичні огляди, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

За словами експертів, людям, які мають кілька факторів ризику, краще проходити обстеження кожні кілька місяців. Рак молочної залози, як і інші види раку, краще піддається лікуванню, якщо його діагностовано на ранній стадії.

Від раку ніхто не застрахований, та все ж деякі фактори можуть суттєво збільшити ризик зіткнутись з цією страшною хворобою. Частину з них ми ніяк не можемо контролювати, а частина повністю залежить від нас.

Ось, які чинники можуть збільшувати ваші шанси захворіти на рак грудей:

Стать. Жінки мають більший ризик захворіти на рак грудей. Поширена думка, що на нього хворіють лише жінки, є неправильною, але постійні зміни в тканинах грудей піддають їх більшій небезпеці.

Вік. Вік – це важливий фактор ризику всіх видів раку, в тому числі і раку молочної залози. Що старша людина, то більше у неї шансів захворіти на рак.

Сімейний анамнез. Якщо ви або ваші близькі родичі хворіли на рак грудей, то шанси, що ви зіткнетесь із ним у майбутньому, збільшуються.

Неправильний спосіб життя. Фактори способу життя, такі як вибір дієти, кількість фізичних навантажень, вживання алкоголю, рівень стресу, можуть мати негативний вплив на наше здоров’я, в тому числі і на ризик розвитку таких захворювань, як рак грудей.

Гормональний дисбаланс. Гормональний дисбаланс, природний чи штучний, суттєво збільшує імовірність розвитку раку молочної залози. Особливо небезпечними є перепади рівня естрогену в організмі.

Щоб зменшити ризик раку грудей, врахуйте всі перераховані вище фактори, зверніться до свого сімейного лікаря, щоб він визначив необхідну вам частоту обстежень, перевіряйте наявність ущільнень у грудях принаймні двічі на місяць та намагайтесь вести здоровий спосіб життя.

Поділись


Новини партнерів