Десять причин, через які ви ризикуєте померти в ранньому віці

У світі основною причиною смерті вже багато років залишаються серцево-судинні захворювання. Американські вчені розповіли, чого варто уникати, щоб жити довго.

Згідно з результатами дослідження вчених з Мічиганського університету, є 10 основних факторів, які призводять до недуг, що є найпоширенішими причинами смерті, а також самі по собі скорочують дні, що вам відведені. Фахівці досліджували історії хвороб і життєвий шлях 13 тисяч людей і назвали чинники, що знижують тривалість життя.

На 91% підвищується ризик ранньої смерті у курців. Здавалося б, на другому місці повинно йти зловживання алкоголем, але воно виявилося на третьому, поступившись другим рядком розлученням. У розлучених ризик передчасної смерті зростає на 45%, а у алкоголіків – на 36%.

Колишні курці, які зав’язали з цією звичкою, мають підвищений на 32% ризик смерті в ранньому віці. На стільки ж він підвищується у людей, які мають фінансові проблеми, особливо в дорослому віці, і людей, які не можуть знайти роботу. Ті, хто стикався з необхідністю отримувати їжу за талонами, мають підвищений на 28% ризик ранньої смерті.

Загальна незадоволеність життям підвищує ризик передчасної смерті на 31%, у песимістів він зростає на 23%. Ще один негативний фактор – відсутність чоловіка або дружини. Він підвищує ризик смерті в ранньому віці на 30%.

Як відзначили вчені, багато факторів пов’язані зі стресом і соціальним становищем. І саме вони є найбільш поширеними і частіше пов’язані з іншими, що ще більше збільшує ризик.

Читайте також: Вчені назвали 3 фактори, які збільшують тривалість життя та сприяють здоровому старінню

Поділись


Новини партнерів