Що ви маєте знати про тромбоз глибоких вен

Тромбоз глибоких вен (ТГВ) – це серйозний стан, при якому згустки крові утворюються в одній або декількох венах, розташованих глибоко всередині тіла. Переважно він вражає вени на ногах. ТГВ викликає біль у ногах, зміну кольору шкіри, судоми та підвищення температури враженої області, порівняно з іншими ділянками шкіри, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Пандемія змусила людей рухатись менше, тому випадки ТГВ сильно почастішали. Якщо діагностувати його надто пізно, можуть виникнути серйозні ускладнення.

Запобігти розвитку ТГВ можна, якщо постійно підтримувати водний баланс організму, уникати алкоголю, регулярно займатись фізичними вправами. Так ви уникнете застою крові, який призводить до утворення згустків.

Пацієнтам, у яких діагностовано ТГВ, варто щодня виконувати вправи вдома. Якщо поряд із субфебрильною температурою спостерігаються набряки на нозі або гомілковостопному суглобі, варто негайно звернутись по медичну допомогу. Категорично не рекомендується займатись самодіагностикою та самолікуванням. Здоровий спосіб життя та профілактичне лікування антикоагулянтами може допомогти таким пацієнтам, однак це варто обговорити зі своїм лікарем.

Згустки, які утворюються у венах ніг можуть опинитись у легенях або мозку, що може призвести до інвалідності і навіть смерті. Тому не зволікайте з відвідуванням лікаря, якщо помітили у себе ознаки ТГВ.

Поділись


Новини партнерів