4 продукти, які допоможуть контролювати рівень цукру в крові

За даними ВООЗ, діабет є однією з найпоширеніших у світі хвороб і кількість випадків зростає щороку. Він може викликати серйозні ускладнення, такі як інсульти, інфаркти, ниркова недостатність, сліпота і навіть передчасна смерть, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Здебільшого виникнення діабету викликане такими факторами, як ожиріння, погане харчування, генетика та відсутність фізичної активності. Для того, щоб контролювати прояви діабету, варто перейти на здорову дієту, регулярно займатись спортом та стежити за вагою. Також ви можете спробувати кілька домашніх засобів для цього.  Ось 4 з них:

Банан. Попри поширену думку, банани не містять великої кількості цукру. Вони мають низький глікемічний індекс, тож ідеально підходять для діабетиків. Спробуйте включити банани в раціон, і ви помітите, на скільки легше буде контролювати рівень глюкози в крові.

Алое. Сік з алое може мати неприємний смак, але він поживний та дуже корисний. Встановлено, що він сприяє зниженню рівня цукру в крові, а також зменшує запалення.

Кориця. Кориця може допомогти в регуляції рівня цукру в крові шляхом стимуляції активності інсуліну. Ви можете додавати корицю до страв, чаю, кави або просто розмішувати 1/2 ч.л. кориці в чашці теплої води і пити щоранку.

Пажитник. Насіння пажитника корисне для діабетиків, оскільки воно містить багато клітковини. Клітковина покращує травлення та засвоєння вуглеводів клітинами, завдяки чому рівень цукру в крові зменшується.

Поділись


Новини партнерів