Медики назвали симптом раку яєчників, який ніколи не можна ігнорувати

Рак яєчників – це різновид раку, з яким жінки зустрічаються досить часто. Яєчники – це пара невеликих органів, які зберігають запас яйцеклітин жінки. Рак яєчників часто виявляють на пізніх стадіях, оскільки попереджувальні симптоми зазвичай списують на інші, значно менш серйозні хвороби, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Часто ознакою раку яєчників є характерні шкірні висипи. Вони можуть свідчити про дерматоміозит, рідкісне запальне захворювання, пов’язане з раком яєчників. Зазвичай ці висипи мають нерівні краї та синювато-фіолетовий колір. Дерматоміозит також може супроводжуватися утрудненням ковтання та болем у м’язах.

Медики попереджають, що решту симптоми раку яєчників можуть не помічати через те, що вони схожі на симптоми інших хвороб, або ж через те, що вони час від часу з’являються, а потім зникають.

Дерматоміозит теж не обов’язково пов’язаний з раком. Це рідкісне захворювання шкіри, але не у всіх, в кого воно з’являється, діагностують рак. Зазвичай висип є першою ознакою дерматоміозиту. Він може з’являтися на обличчі, повіках, грудях, суглобах, колінах або ліктях.

Рак краще лікується на ранніх стадіях, тому якщо ви помітили в себе висипання, які схожі на ті, що описані вище, зверніться до медиків і здайте аналізи.

Поділись


Новини партнерів