Науковці підтвердили, що часник неймовірно корисний для гіпертоніків

Високий кров’яний тиск може призвести до незворотних наслідків. Найбільш поширеним з них є серцевий напад. Він виникає тоді, коли приплив крові до серця раптово переривається. Підвищений тиск збільшує ризик інфаркту через те, що він сприяє втраті еластичності та збільшенню жорсткості артерій, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Як пояснює Британський фонд серця, це збільшує ризик пошкоджень та засмічення судин. Не варто ігнорувати загрозу інфаркту, вона цілком реальна – за підрахунками приблизно половина всіх випадків серцевого нападу пов’язана з високим кров’яним тиском.

На щастя, існують способи зменшити ризики та знизити підвищений артеріальний тиск. Один із найефективніших заходів, яких ви можете вжити – це дотримуватись здорової дієти.

Нещодавній огляд досліджень, які вивчали вплив лікарських рослин на показники артеріального тиску, підтвердив, що свіжий часник та екстракт часнику можуть допомогти людям, які страждають від високого тиску.

Інший огляд, який включав загалом 87 людей, зафіксував у людей, які вживали часник, зниження діастолічного артеріального тиску на 6 мм.рт.ст., а систолічного – на 12 мм.рт.ст., порівняно з тими, хто не вживав ніяких заходів для зниження тиску.

Щоб ви могли зрозуміти контекст – фізична активність в середньому знижує тиск на 4-9 мм.рт.ст.

Тож споживання часнику допоможе вам тримати свій артеріальний тиск під контролем. Та не варто покладатись лише на нього. Важливо також скоротити споживання солі та включити в раціон багаті на клітковину та здорові жири продукти, як горіхи, цільнозернові продукти, квасоля, фрукти, овочі, тощо.

Поділись


Новини партнерів