Лікарі назвали неочевидні симптоми, які вказують на захворювання щитовидної залози 

Щитовидна залоза – вкрай важливий орган, який відповідає за нервову систему, травлення, кісткову тканину і репродуктивну систему. Але часом з’ясувати, що з вашою щитовидкою проблеми, досить складно. Для цього вкрай важливо звертати увагу на неочевидні симптоми. Детальніше про них – читайте у нашій статті.

Погіршення настрою

Гормони відповідальні за настрій людини. Саме тому на тлі гормональних проблем пацієнт починає страждати від апатії, тривоги, нападів паніки або й зовсім від агресивної поведінки. Безумовно, поганий настрій не завжди сигналізує про хвороби щитовидної залози, часом його можуть спровокувати стрес і втома. Однак якщо ви помітили, що вас ніщо не радує вже довгий час без видимої причини, – це привід відвідати ендокринолога.

Сухість шкіри

Цей симптом може також свідчити про псоріаз, грибок, печінкову недостатність і психічні розлади. Але якщо крім нього ви виявили у себе і інші ознаки недуг щитовидної залози, слід насторожитися. Особливо сильно лущення проявляється на ліктях і колінах, оскільки шкіра стає більш чутливою до зовнішніх подразників.

Ламкість волосся і нігтів

Гормональні порушення завдають серйозного удару по стану волосся і нігтів. Ось чому при хворобах щитовидки волосся і нігті стають ламкими і слабкими. Як правило, волосяний покрив відновлюється, коли гормони приходять в нормальний стан. Однак якщо запустити проблеми, можна спровокувати облисіння.

Читайте також: Яких продуктів варто уникати при проблемах зі щитовидкою

Поділись


Новини партнерів