7 інгредієнтів для салатів, які допоможуть вам схуднути

Салати мають репутацію здорової та корисної їжі, і недаремно. Овочеві салати, доповнені білковими продуктами та здоровими жирами можуть бути ситними. А якщо підібрати інгредієнти правильно, ви можете прискорити метаболізм та спалювання жиру в зоні живота, пише Жіночий світ з посиланням на Eat This, Not That!.

Ось, що варто додати до салату, щоб зробити його ще кориснішим та прискорити процес схуднення:

Болгарський перець. Солодкий перець, як гострий, сприяє прискоренню метаболізму. Цей ефект йому забезпечує сполука під назвою дигідрокапсіат. Одне дослідження показало, що швидкість метаболізму учасників, які приймали дигідрокапсіат, зросла вдвічі, порівняно з тими, хто приймав плацебо. Також болгарський перець багатий на вітамін С, що має потужні антиоксидантні властивості. Вони допомагають йому боротись з негативним впливом гормонів стресу, які збільшують накопичення вісцерального жиру.

Яйця. Цей продукт допоможе вам збільшити споживання білка, зміцнити здоров’я та заощадити гроші одним махом. Яйця – це доступне джерело білка. А яєчний жовток містить холін, який зменшує секрецію лептину. Лептин – це гормон, що примушує нас відчувати голод і посилює потяг до їжі. Також у жовтку містяться речовини, які покращують засвоєння антиоксидантів. Комбінуйте яйця з капустою, броколі, морквою та іншими багатими на антиоксиданти продуктами, щоб отримати максимальну користь.

Ягоди. Відтінити смак салату можуть солодкі ягоди, які містять багато води та клітковини. Клітковина пригнічує апетит, а вода допомагає уникнути зневоднення, яке часто плутають із голодом.

Персики. Зараз, коли соковиті песики лежать у всіх магазинах, час отримати від них максимальну користь. За словами дослідників з Техаського університету A&M, персики містять фенольні сполуки, які модулюють різні експресії генів для запобігання ожирінню, високому рівню холестерину, запаленням та діабету.

Бобові. Бобові – це багате джерело рослинних білків. Вони допомагають зменшити ризик хронічних захворювань, таких як рак, серцево-судинні захворювання, діабет та ожиріння. Іспанське дослідження показало, що учасники, які дотримувались низькокалорійної дієти та вживали 4 порції бобових на тиждень, втратили більше ваги, ніж ті, хто споживав стільки ж калорій, але без бобових. Інше дослідження, опубліковане в журналі Obesity, показало, що 160 г бобових допомагає збільшити ситність страви на 31%.

Цибуля. Це ароматний та низькокалорійний компонент, який надасть вашим салатам пікантності. Крім того, цибуля збільшує витривалість та допомагає прискорити спалення жиру. Цибуля містить флавоноїд, який називається кверцетин. Він посилює кровообіг і імітує ефект від фізичних вправ.

Консервований тунець. Хоча в консервованому тунці менше білка, ніж, у птиці, однак його харчовий профіль більш повний. Тунець – це джерело жирних кислот омега-3, які зменшують відкладення жиру в зоні живота. Це підтвердило дослідження, опубліковане в Journal of Nutrition. При цьому ви можете не турбуватись про ртуть – FDA відносить тунець до риби з низьким вмістом ртуті і рекомендує вживати його 2-3 рази на тиждень.

Поділись


Новини партнерів