Що ви повинні знати про травми хребта та їх лікування

Свого часу операції на хребті зчинили справжню революцію і сьогодні хірургія хребта та спинного мозку – це передова, багатопрофільна та успішна галузь медицини. Тим не менш, соціальне та економічне навантаження через травми хребта продовжує зростати, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

День травми спинного мозку відзначається щороку 5 вересня, для того щоб підвищити обізнаність людей про цей вид травм, можливі способи лікування та реабілітації. Хоча пошкодження спинного мозку майже завжди є незворотним, сучасні хірургічні втручання при вивиху або переломі хребта допомагають створити сприятливе середовище для відновлення спинного мозку. Для зменшення фізичних, психічних, соціальних та економічних наслідків травм спинного мозку вкрай важливим є раннє медичне втручання. Однак, у суспільстві досі панують міфи, які можуть змусити людей вагатися і не звертатись до лікарів вчасно. Ось 5 міфів про травми спинного мозку, про які вам варто знати:

Хірургія хребта небезпечна і має багато побічних ефектів. Це дуже поширений міф. Багато людей вважають, що операції на хребті пов’язані з великою кількістю ускладнень і залишають пацієнтів прикутими до ліжка. Насправді ж сучасні методики та малоінвазивні процедури дозволили мініммізувати рубці та кровотечі, а також суттєво скоротити час перебування в лікарні.

Однією операцією не обмежиться, вам постійно потрібні будуть хірургічні втручання. Операції на хребті проводять для полегшення симптомів та реабілітації після травм спинного мозку. Це не означає, що вам знадобляться повторні операції. Якщо у вас був кваліфікований лікар і ви виконували всі рекомендації та ходили на фізіотерапію, ви можете вести нормальне життя без операцій.

Всі операції на хребті є відкритими хірургічними процедурами. Сучасні методи дозволяють робити малоінвазивні операції на хребті, під час яких роблять лише кілька невеликих надрізів.

Операція вимагатиме змін у способі життя. Навіть після серйозних операцій на хребті більшість пацієнтів можуть дуже швидко вставати на ноги та ходити. Піднімати легкі вантажі (до 5 кг) часто дозволяють вже за 10 днів, а керувати автомобілем – за два тижні. В деяких випадках взагалі не потрібно обмежувати активність.

Операції на хребті дуже болючі. В наш час операції на хребті відносно безболісні, порівняно з періодом, коли всі вони були відкриті. Сучасні методи дозволяють проводити значну частину операцій за допомогою невеликих надрізів, які не викликають сильного болю.

Поділись


Новини партнерів