Кардіолог попередив про біль, який вимагає термінового звернення до лікаря

Про те, який стан вимагає термінового звернення до медиків, розповіли вчені Лондонського університету, фахівці зі спортивної кардіології та лікування серцевих захворювань.

– Будь-яка людина, що відчуває біль в грудях протягом більше 15 хвилин, повинна викликати швидку допомогу. Якщо ви виявите, що вправи викликають прискорене серцебиття, незвичайну задишку або дискомфорт у грудях, зменшіть активність і теж зверніться до лікаря, – відзначають експерти.

Фізнавантаження не завдадуть шкоди людям, які страждають серцево-судинними захворюваннями, навпаки, вони корисні. Однак необхідно виконувати ряд рекомендацій.

Людям, що страждають від ожиріння, високого тиску або діабету, потрібні силові вправи не менше трьох разів на тиждень. Також необхідні помірні аеробні навантаження.

Людям з хворобами серця слід займатися вправами не менше 150 хвилин на тиждень. При цьому варто вибирати вправи середньої інтенсивності.

У будь-якому випадку, так званим сердечникам необхідно проконсультуватися з лікарем перед тим, як вибрати собі відповідний вид спорту.

Читайте також: Науковці сказали, хто має більший ризик серцевого нападу

Поділись


Новини партнерів