Експерти назвали ідеальний продукт до сніданку для зниження тиску

Медики радять гіпертонікам додавати до свого сніданку шпинат, – на думку фахівців, це ідеальний рослинний продукт для зниження тиску.

За словами лікарів, які представляють організацію Hello Heart (Великобританія), для успішної боротьби з підвищеним тиском і гіпертонією, необхідно робити вибір на користь щільного сніданку на основі яєчні. У цю страву вони наполегливо рекомендують додавати шпинат. Цей продукт містить відразу цілий ряд речовин, які поліпшують роботу серця і судин: калій, фолієва кислота, магній.

«Їх зміст в шпинаті може звести нанівець вкрай шкідливу для людей з гіпертонією дію натрію, тобто солі», – цитує фахівців видання Express.

Вони посилаються на дослідження медиків з відділу дієтології лікарні Святого Михайла в Торонто. У їхньому експерименті учасники випадковим чином вживали шпинат або спаржу. В результаті більше зниження показників артеріального тиску через сім днів було зафіксовано у тих, хто щодня їв шпинат. Середнє зниження артеріального тиску в групі, що одержувала шпинат, склало – 6,93, тоді як в групі, що приймала спаржу, було -2,28.

Фахівці нагадали, що іншими методами зниження артеріального тиску, крім здорового харчування, є регулярні фізичні вправи і скорочення споживання кофеїну.

Читайте також: Експерти назвали напій, який допомагає знизити тиск та рівень холестерину

Поділись


Новини партнерів