Розвінчано 4 поширені міфи про ожиріння

Рівень ожиріння у світі надзвичайно зріс і продовжує зростати щороку. Людям, що знаходяться в групі ризику або які вже мають цей стан, зазвичай рекомендується уникати продуктів зі значним вмістом вуглеводів та жирів, оскільки вони, як правило, призводять до збільшення ваги, а потім і до ожиріння, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Про ожиріння існує величезна кількість міфів, які можуть становити загрозу для здоров’я людей, які в них вірять. Ось декілька з них:

Міф №1 – Подолати ожиріння можна за допомогою дієти. Почасти це правда, зниження ваги є важливою частиною лікування ожиріння. Але якщо досягти цього за допомогою жорстких дієт, ожиріння повернеться, щойно людина відновить свій звичайний режим харчування. Потрібно скласти раціон та підібрати режим тренувань, яких людина зможе дотримуватись постійно.

Міф №2 – Причиною ожиріння є неправильний спосіб життя. До ожиріння можуть призвести різні фактори, далеко не завжди можна звинуватити спосіб життя пацієнтів. Так, багато факторів ризику ожиріння і справді пов’язані з нездоровим способом життя, як нестача сну, неправильне харчування та нестача фізичної активності. Однак, є ще й генетика, гормональні порушення та прийом деяких видів ліків. Тому неправильно називати сидячий спосіб життя єдиним, що може призвести до ожиріння.

Міф №3 – Вживання овочів та фруктів достатньо для подолання ожиріння. Споживання фруктів та овочів може не призвести до зниження ваги. Важливо контролювати розмір порцій та дотримуватись збалансованого раціону, який включає оптимальну кількість вітамінів, мікроелементів, клітковини, здорових жирів та білка.

Міф №4 – Ті, хто швидко скидають вагу, пізніше так само легко її набирають. Якщо вам казали не худнути надто швидко, щоб втрачена вага потім не повернулась, можете видихнути. Швидкість схуднення повністю залежить від вашого метаболізму. Що швидший у вас обмін речовин, то легше ви скидатимете вагу. Також, люди, як мають швидкий метаболізм, зазвичай не набирають зайву вагу повторно.

Поділись


Новини партнерів