5 причин додати банани у свій раціон

Банан – це один з найсмачніших і найуніверсальніших фруктів. Крім того, банани містять величезну кількість поживних речовин. Додавайте їх у смузі, фруктові салати, випічку чи просто їжте їх, як окрему закуску. Банани ідеально підходять для того, щоб відновити сили після фізичних вправ, пише Жіночий світ з посиланням на Arab News.

Ось 5 переваг бананів, про які ви повинні знати:

Вони покращують здоров’я шкіри. Завдяки великому вмісту вітаміну С та марганцю, банани є суперпродуктом для вашої шкіри. Марганець посилює дію вітаміну С, тож разом вони захищають шкіру від пошкодження вільними радикалами. Також обидві ці речовини сприяють виробленню колагену, білка, який робить нашу шкіру пружною та міцною.

Вони корисні при вагітності. Банани є прекрасним джерелом калію, який допомагає полегшити судоми в ногах. Цей симптом часто виникає у вагітних. Також банани містять вітамін В6, який вкрай важливий для розвитку плоду і який може допомогти усунути нудоту під час першого триместру. На додаток до цього, вітамін С сприяє зміцненню імунітету, а клітковина допомагає запобігти запорам, які доволі часто бувають у вагітних.

Вони допомагають схуднути. Середній банан містить близько 100 калорій. Це доволі небагато, враховуючи те, на скільки ситний цей фрукт. Якщо ви хочете скинути вагу, обирайте зеленуваті банани. Вони не такі солодкі, але містять більше стійкого крохмалю, який пригнічує апетит. По мірі дозрівання бананів він розпадається на прості цукри.

Вони допомагають знизити артеріальний тиск. Банани майже не містять натрію, зате вони дуже багаті на калій. Один великий банан забезпечить вам 10% від денної норми калію, що допомагає знизити кров’яний тиск і зміцнити здоров’я серця та нирок.

Вони забезпечать вас енергією. Банани не містять жиру, зате містять три різновиди природного цукру – сахарозу, фруктозу та глюкозу. Це робить їх прекрасним джерелом енергії, особливо для дітей та тих, хто регулярно займається спортом. Завдяки мінералам та швидкозасвоюваним вуглеводам банани є прекрасним доповненням до сніданку та ідеальним перекусом до або після тренування. А завдяки калію, вони можуть зменшити судоми, які часто виникають після фізичних вправ.

Поділись


Новини партнерів