5 домашніх засобів проти болю в горлі та застуди

Біль у горлі – це один з найпоширеніших симптомів застуди. Його можуть супроводжувати довготривалі сухість, свербіж, печіння та подразнення, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Біль у горлі може створювати серйозні незручності – розмовляти та ковтати стає важко. Його можуть спричинити застуда, грип та інші вірусні інфекції, які також викликають головний біль, закладеність носа, втрату апетиту та чхання. Ви не зможете вилікувати вірусну інфекцію, тут потрібен лише час. Однак, ви можете полегшити її симптоми за допомогою таких домашніх засобів:

Солона вода. Полоскання солоною водою – це один з найпопулярніших способів боротьби з болем у горлі. Вона дозволяє швидко та безпечно видалити бактерії, що викликають запалення. Просто розмішайте 1/2 ч. л. солі у склянці води та прополощіть цим розчином горло.

Мед. Мед відомий протизапальними та антибактеріальними властивостями. Тому він допомагає зняти запалення і заспокоїти горло. Розмішайте 2 ст. л. меду у склянці теплої води і пийте цю суміш щонайменше 5 разів на день.

Ромашковий чай. Ромашка – це широко відома лікарська рослина, яка має протизапальні, в’яжучі та антиоксидантні властивості. Ви можете придбати ромашковий чай в аптеці чи супермаркеті, і заварювати як і звичайний чай. Він позбавить вас кашлю, чхання та болю в горлі.

Лимон. Лимон розріджує слиз, що накопичується в горлі, та полегшує біль. Вітамін С, що у ньому присутній, зміцнює імунітет і допомагає у боротьбі з інфекціями. Ви можете додати лимон до чаю або прости розмішати одну ст. л. лимонного соку у теплій воді.

Харчова сода. Полоскання горла розчином соди допомагає у лікуванні грибкових інфекцій і не дозволяє грибкам поширювати тілом. Візьміть 1/8 ч.л. солі, 1/4 ч.л соди і одну склянку води. Простежте, щоб сіль та сода розчинились. Такою сумішшю потрібно полоскати горло кожні три години.

Поділись


Новини партнерів