Фахівці розповіли, як потрібно харчуватись при жирових захворюваннях печінки

Жирові захворювання печінки можна розділити на дві категорії – пов’язані зі вживанням алкоголю та непов’язані. Відкладення надлишкового жиру навколо печінки призводить до неалкогольної жирової хвороби печінки. Якщо її не контролювати, вона може завдати печінці серйозної шкоди, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Печінка – це життєво важливий орган, який виконує одразу декілька функцій. Малорухливий спосіб життя та нездорові харчові звички – це основні причини неалкогольних жирових захворювань печінки. Одним з найефективніших способів їх лікування є зміна раціону. Деякі продукти рекомендується вживати пацієнтам з НЖХП, від інших же краще триматись подалі. Ось декілька порад для тих, хто страждає на жирові захворювання печінки:

Перш за все пам’ятайте – їжа, яку ви обираєте, впливає на всі органи вашого тіла. деякі продукти можуть допомогти вам зменшити відкладення жиру навколо печінки і підтримати її належне функціонування. Якщо ви лікуєтесь від НЖХП, варто споживати більше листової зелені, жирної риби, вівса, волоських горіхів, оливкової олії, часнику, бобових, ягід та винограду.

Не забувайте про підтримання водного балансу організму. Вода необхідна для роботи всіх внутрішніх органів, в тому числі й печінки. Також вона сприяє виведенню токсинів з організму загалом та з печінки зокрема. Тому переконайтесь, що ви отримуєте достатньо води протягом дня. Окрім води, здоров’я печінки допомагають зміцнити зелений чай та чорна кава.

Однак, деякі продукти можуть погіршити ситуацію. Постарайтесь максимально скоротити споживання цукру, білого хліба, смажених страв, рафінованих зерен та червоного м’яса. Стежте також за споживанням солі. Крім того, для людей, що страждають на НЖХП не допускається вживання навіть мінімальних доз алкоголю.

Поділись


Новини партнерів