Про що може свідчити здуття живота

Здуття відчуття виникає через різні причини. Час від часу воно турбує всіх. Однак, якщо відчуття здуття виникає у вас регулярно, воно може свідчити про хронічне захворювання, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Диспепсія – це загальний термін, що позначає ряд хронічних порушень травлення. Періодично вони можуть загострюватись, найчастіше це відбувається раз на кілька років.

До симптомів диспепсії належать біль або дискомфорт у верхній частині живота, відрижка, здуття живота, відчуття ситості після вживання малої кількості їжі та, інколи, блювота. У деяких людей може з’явитись печія.

Як правило, ці симптоми з’являються після їжі. При диспепсії роботу кишечника порушено. Британська служба охорони здоров’я уточнює, що блювотою вважається навіть відчуття, що вміст шлунка піднявся стравоходом і поява гіркого смаку у роті.

Медики рекомендують пацієнтам з диспепсією скоротити споживання чаю, кави, коли та алкоголю; лежати тільки поклавши голову на якесь підвищення; схуднути, якщо пацієнт має надмірну вагу. Також їм не рекомендується їсти менш, ніж за чотири години до сну.

Що стосується раціону, при диспепсії краще триматись подалі від жирної та гострої їжі. Щоб полегшити дискомфорт, пов’язаний з порушенням травлення, варто відмовитись від паління та прийому ібупрофену і аспірину.

Причиною порушення травлення може бути подразнення слизової оболонки шлунка, куріння, зловживання алкоголем, стрес, прийом деяких видів ліків, а також бактеріальна інфекція. Зокрема, винуватцем може бути бактерія, що зветься helicobacter pylori.

Поділись


Новини партнерів