5 причин не виключати макарони з раціону

Макарони додають у супи та салати, їдять разом соусом чи просто використовують як гарнір. Вони популярні у всьому світі, від США до Індії. Макарони можуть мати різні форми, але всі вони дуже просто готуються – достатньо відварити їх у підсоленій воді, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

В той же час, макарони містять багато рафінованих вуглеводів, які швидко піднімають рівень глюкози в крові, зменшують чутливість до дії інсуліну та можуть викликати підвищення кров’яного тиску. Це не означає, що ви повинні виключити макарони зі свого раціону, але варто перейти на цільнозернові макаронні вироби. Вони є джерелом клітковини, селену, міді, марганцю та фосфору.

Тож, якщо ви любите макарони, але вас турбувало те, що вони можуть завдати шкоди вашому здоров’ю, то вам варто ознайомитись з корисними властивостями цільнозернових макаронних виробів:

Вони мають антиоксидантні властивості. Антиоксиданти запобігають пошкодженням клітин вільними радикалами. Негативний вплив вільних радикалів пов’язують з передчасним старінням, хворобами серця та онкологічними захворюваннями. Марганець входить до складу антиоксидантного ферменту, що зветься супероксиддисмутаза. 140 г макаронів з цільної пшениці забезпечить вам 97% денної норми марганцю. Тому їх варто їсти принаймні раз на тиждень.

Вони містять мало натрію та зовсім не містять холестерину. Завдяки цьому макарони не шкодять серцево-судинній системі та не піднімають рівень артеріального тиску.

Вони багаті на фолієву кислоту. Фолієва кислота особливо важлива для вагітних жінок. Одна порція збагачених макаронів забезпечить вам 26% денної норми цієї речовини. Тож, якщо ви майбутня мама, вам варто ввести італійські макарони в свій раціон.

Вони містять складні вуглеводи. Ми повинні отримувати з вуглеводів від 45% до 65% всіх калорій, бажано, щоб це були складні вуглеводи, які довше перетравлюються та засвоюються. Макарони з цільного зерна – прекраснее їх джерело. В поєднанні з пісним білком та овочами, макарони можуть забезпечити всі наші харчові потреби.

Вони дозволяють насититись на довго. Якщо ви любите італійську кухню, але уникаєте макаронів, бо боїтесь набрати зайвих кілограмів, для вас є гарна новина – вживання невеликих порцій макаронів з цільнозернового борошна без додавання інгредієнтів з великим вмістом цукру та жиру не нашкодить вашій фігурі. До того ж, завдяки високому вмісту клітковини, цільнозернові макарони допоможуть вам уникнути зайвих перекусів, що сприяє зниженню ваги.

Тому не варто відмовлятись від макаронів, щоб залишатись здоровими. Обирайте варіанти з цільного зерна та споживайте їх помірно. У цьому ключ до успіху.

Поділись


Новини партнерів