Медики розказали, яка ранкова звичка може допомогти вам знизити кров’яний тиск

За даними клініки Майо, з віком у людей підвищується кров’яний тиск. Високий тиск збільшує ризик серцевого нападу та інфаркту, тому важливо тримати його під контролем, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Одним з найефективніших способів контролювати артеріальний тиск є фізична активність. Не важливо, чи ви вже маєте підвищений кров’яний тиск, чи хочете його уникнути, коротка ранкова прогулянка буде для вас корисною.

Регулярні фізичні вправи, такі як швидка ходьба, зміцнюють серце. Йому доводиться докладати менше зусиль, що перекачувати кров, і тиск на стінки артерій зменшується.

Навіть десятихвилинна ранкова прогулянка може знизити систолічний артеріальний тиск. Ключова умова – регулярність. Щоб побачити вплив фізичної активності на показники артеріального тиску, може знадобитись до трьох місяців щоденних прогулянок. Визначте час, який вам підходить найкраще і зробіть швидкі прогулянки обов’язковою частиною свого розпорядку дня.

Важливо також ходити досить швидко, щоб збільшити частоту дихання та серцебиття. Некваплива прогулянка теж буде вам корисна, але на неї потрібно буде витрачати більше часу.

Швидка ходьба належить до аеробних вправ. Медики радять приділяти аеробним фізичним вправам не менше, ніж 150 хв щотижня. Якщо рівномірно розподілити їх по днях, ви побачите, що для зниження артеріального тиску та зміцнення здоров’я серцево-судинної системи вам потрібно трохи більше 20 хв щодня.

Якщо ви не звикли займатися спортом, почніть з п’ятихвилинних прогулянок і поступово збільшуйте навантаження. П’ять хвилин для власного здоров’я можна знайти навіть у найщільнішому графіку, головне – це почати.

Поділись


Новини партнерів